2016. december 28. 09:14

Hamilton és Verstappen legyőzése sem lehet probléma Ricciardo számára

Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton

Szemernyi kétség sincs Daniel Ricciardóban afelől, hogy azonos autóval képes lenne legyőzni Lewis Hamiltont. Azzal is tisztában van ugyanakkor, hogy házon belül sem akármilyen ellenféllel szemben kell helytállnia.

Újra célba veszi a bajnoki címet a Red Bull. Általános vélemény, hogy az osztrákoknak jól jönnek a 2017-es szabályváltozások, és bár ők továbbra is a Mercedest tartják az első számú esélyesnek, azt a közelmúltban Christian Horner csapatfőnök is kiemelte, versenyzőpárosukat alkalmasnak tartja arra, hogy Lewis Hamiltonék fölé kerekedjen.

Daniel Ricciardo is a bajnoki címről álmodik. Szerinte ennek megszerzéséhez három feltételnek kell teljesülnie: le kell győznie Max Verstappent, az elmúlt éveket uraló Lewis Hamiltont, a Red Bullnak pedig meg kell törnie a Mercedes dominanciáját. „Szerintem valamennyi meglehet” – tekintett előre a Sydney Morning Heraldnak nyilatkozó négyszeres futamgyőztes. „Ami engem illet, felkészültem arra, hogy megszerezzem a bajnoki címet, amit célba vettem. Hiszek ebben – még egyszer mondom, valamennyi összetevőnek meg kell lennie –, és ha csak egy kicsire vagyunk tőle, akkor már a következő évben összejöhet. Én személy szerint felkészültnek érzem magam, elég éhesnek a sikerre.”

Az idei harmadik helyezett szerint az aerodinamikai változásokból előnyt kovácsolhat az Adrian Newey vezette mérnökcsapatuk. „Reméljük, hogy ez segít nekünk. Az autók teljesítményét inkább az aerodinamika határozza majd meg, és ebben jók vagyunk. De mivel nagyobb lesz az autók légellenállása, továbbra is szükség lesz a lóerőkre. Nem tudom az arányokat, de hiszem, hogy az aerodinamika meghatározóbb lesz. Idén több lóerő is állt rendelkezésünkre, de még mindig távol vagyunk a Mercedestől.”

Ricciardo tudja, ahhoz, hogy bajnok lehessen, mindenekelőtt Max Verstappent kell legyőznie. „Ami engem illet, fizikálisan felkészülten kell nekivágnom a februári teszteknek. Hiszek a képességeimben. Tudom, hogy ha nem lesz tökéletes a napom, akkor jó esély van rá, hogy Max legyőz engem. De azt is tudom, mire vagyok képes, ha a csúcson teljesítek, ha mindent úgy csinálok, ahogyan tudok.”

Az sem kérdés számára, le tudja-e győzni a mezőny egyik leggyorsabbjának tartott Lewis Hamiltont. „Természetesen! Már jó párszor megkérdezték, kit választanék csapattársamnak, és én mindig Lewist mondtam. Rendkívül tehetséges versenyző, és szerintem jó csatákat vívnánk egymással, de hiszem, hogy el tudnám végezni a munkát. Ő az egyik legjobb, aki ellen valaha is versenyeztem. Már alig várom, hogy újabb csatákat vívjunk” – mondta a britről.

„Semmi rosszat nem mondott még rólam. Mindig kedves volt hozzám, de tény, hogy vannak napok, amelyeken inkább magába fordul. Van, hogy beszélgetünk, máskor nem. Elég barátot szereztem már a sportágban, de nem ez az elsődleges célunk itt, nem is várom, hogy keressen, ahogy ő sem tőlem. Ő csak végzi a maga dolgát.”

Ami a téli felkészülést illeti, Ricciardo a szünetben is igyekszik képben tartani magát az új autó fejlesztése kapcsán. „Kapcsolatban leszek a csapattal, kérni fogok pár dolgot, de inkább csak olyasmiket, amik kényelmesebbé teszik a helyzetemet. A tervezés szempontjából a közelében sem vagyok annak, hogy tanácsokat adjak. Én a vezetésben vagyok jó, majd akkor elmondom a véleményem” – fogalmazott.

TOVÁBBI FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon2016. december 30. 19:28

Ocon azt hitte, a Renault-val fog debütálni

Monza, pódium2016. december 30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Carlos Sainz2016. december 30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

A Mercedes öröme2016. december 30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Sebastian Vettel2016. december 30. 13:29

„Most komolyan! Nevetséges!” – ha egyszer Vettel dühbe gurul…

biztonsági autó2016. december 30. 12:26

Ilyen volt 2016 legkaotikusabb versenye a biztonsági autóból nézve

Max Verstappen, Red Bull2016. december 30. 11:40

Nem kell hátrányos megkülönböztetéstől tartania a Red Bullnak

Mercedes2016. december 30. 10:32

A Mercedes már meghozta a döntést idősebb Sainz szerint

kép2016. december 30. 09:15

Videó: Így értékelték egy szóval a 2016-os szezont a résztvevők

Esteban Ocon2016. december 29. 19:16

„Ha nincs az a teszt, talán eszükbe sem jutok”

Vissza