2016. december 28. 19:33

Hülkenberg nem hiszi, hogy a Force India feljebb lép

Nico Hülkenberg

A csapattól távozó Nico Hülkenberg úgy véli, a Force Indiának 2017-ben nehéz lesz túlszárnyalnia idei teljesítményét, a dobogó ostromlásához ugyanis nagyobb költségvetésre lenne szüksége. A német egyelőre új istállójától sem vár hatalmas előrelépést.

A Force India fennállása legjobb eredményét ünnepelheti, miután a Williamst legyőzve sikerült megszereznie a gyártók bajnokságának negyedik pozícióját. A következő szezonnal kapcsolatban igyekeznek óvatosan nyilatkozni (legtöbbször helyezésük megszilárdításáról beszélnek), ugyanakkor nem felejtik el megjegyezni, a szabályváltozások kihasználásával folytathatják fejlődésüket.

Sokak szerint azonban a jelenlegi források mellett a negyedik helyezés a maximum, a három óriást ugyanis nem lehet legyőzni az ő költségvetésükből, sőt a szintén komoly pénzekből gazdálkodó McLarenre és Renault-ra is oda kell figyelniük. Ebben a kijelentésben az indiaiaktól az utóbbi istállóhoz igazoló Hülkenberg szerint is van valami. „Nehéz megjósolni, mi vár rájuk” – mondta a Motorsportnak. „Nagyon nehéz továbblépni, és a legjobb három közé kerülni.”

„Azt hiszem, ehhez egy kicsit nagyobb költségvetésre és több erőforrásra lenne szükségük. Az emberekkel szerintem minden rendben van. A pálya mellett és a gyárban is nagyszerű csapatot alkotnak, szóval nem hiszem, hogy megragadnának. Ez egy hatalmas kihívás számukra, egy nagyon nehéz feladat” – tette hozzá a német, aki pályafutása jelentős részét a Force Indiánál töltötte.

Amikor átigazolt a bajnokságban öt pozícióval hátrébb végző Renault-hoz, sokan megjegyezték, bár lépése a jelenlegi erőviszonyokat nézve furcsának is tűnhet, hosszabb távon kifizetődő lehet, hiszen a gyár támogatásának köszönhetően a francia istállóban több lehetőség rejlik. Bár Hülkenberg is hisz a Renault projektjének sikerében, egyelőre úgy érzi, a 2017-es év is a fokozatos fejlődésről szól majd, a nagy előrelépést tehát nem a következő szezontól várja.

„Jövőre az építkezésé lesz a főszerep. Realistának kell maradnunk” – mondta. „Az idei évük nagyon nehéz volt. Értelemszerűen bonyolult helyzetbe kerültek, amikor megvették a csapatot, és ez főleg az idény elején éreztette a hatását. Nem öltek túl sokat az autó fejlesztésébe, szóval remélem, hogy jövőre már egy kicsit jobb lesz a helyzet. De nem várhatom el, hogy azonnal a legjobb hat között legyünk, hiszen a legjobb tíz elérése is kihívást jelenthet. Időre van szükségünk. Megfelelő infrastruktúrára van szükségünk, jó szakemberekre és fejlesztenünk kell az autót” – zárta gondolatát.

TOVÁBBI FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon2016. december 30. 19:28

Ocon azt hitte, a Renault-val fog debütálni

Monza, pódium2016. december 30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Carlos Sainz2016. december 30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

A Mercedes öröme2016. december 30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Sebastian Vettel2016. december 30. 13:29

„Most komolyan! Nevetséges!” – ha egyszer Vettel dühbe gurul…

biztonsági autó2016. december 30. 12:26

Ilyen volt 2016 legkaotikusabb versenye a biztonsági autóból nézve

Max Verstappen, Red Bull2016. december 30. 11:40

Nem kell hátrányos megkülönböztetéstől tartania a Red Bullnak

Mercedes2016. december 30. 10:32

A Mercedes már meghozta a döntést idősebb Sainz szerint

kép2016. december 30. 09:15

Videó: Így értékelték egy szóval a 2016-os szezont a résztvevők

Esteban Ocon2016. december 29. 19:16

„Ha nincs az a teszt, talán eszükbe sem jutok”

Vissza