2016. december 30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Carlos Sainz

Lenyűgözőnek és figyelemre méltónak tartja Carlos Sainz fejlődését a Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost. Az osztrák szakember komoly dicséretben részesítette a fiatal pilótát, aki elmondása szerint 2017-ben a lehető legjobb helyen lesz a Red Bull második számú istállójánál.

Sainz nem titkolja, szívesen lett volna Max Verstappen helyében, vagyis örömmel átült volna az anyacsapat autójába Danyiil Kvjat „lefokozását” követően, a bikások döntése azonban nem törte meg, sőt az év második felében több kiugró eredménnyel jelezte, adott esetben vele is számolni kell. Ezek egyébként a közvélemény mellett néhány rivális érdeklődését is felkeltették.

A Renault például szívesen szerződtette volna, a Red Bull viszont nem engedte el a franciákhoz (ez is jelzi, hogy munkaadói benne is látják a potenciált), hanem még egy évre a Toro Rossóhoz láncolta, ahol egyébként roppant elégedettek vele. „Meggyőzően vezetett, de még lenyűgözőbb az, amilyen ütemben fejlődött, ez döntő fontosságú volt” – mondta a csapatvezető. „Látjuk, hogy egyre jobb és jobb lesz. Pozitív a hozzáállása és jó vele dolgozni” – tette hozzá.

„Nagyon jól megérti a sport technikai oldalát is, és remek visszajelzései vannak. Jól teljesít a vizes pályán is, ahogyan azt a Brazil Nagydíjon láthattuk, ezek a tényezők pedig igazán erős versenyzővé teszik őt” – folytatta Tost a fiatal versenyző méltatását.

Az osztrák azt is figyelemre méltónak tartja, ahogyan Sainz kezelni tudta azt, hogy a Red Bull nem őt, hanem a csapattársat léptette elő, sőt pont ezt követően lendült igazán jó formába (a spanyol, az amerikai és a brazil versenyen is erősen teljesített). Végül megjegyezte, pilótájának nem is szabad elkeserednie amiatt, hogy most lecsúszott a Red Bull-ülésről, hiszen rengeteg ideje van arra, hogy feljebb lépjen és az élmezőny tagjává váljon.

„Még mindig nagyon fiatal, és szerintem ő is jól tudja, hogy most a Toro Rosso a legjobb csapat számára, főleg a következő szezonban. Már várom az új idényt! Még csak 22 éves, régebben ennyi idős korukban a pilóták még el sem jutottak a Forma–1-ig. A fiatal pilóták néha úgy érzik, kifutnak az időből, de ez nem igaz. Annyira fiatalok még, és rengeteg lehetőség áll előttük. Majd meglátjuk, hova jutunk az új szabályok között” – zárta gondolatát.

TOVÁBBI FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon2016. december 30. 19:28

Ocon azt hitte, a Renault-val fog debütálni

Monza, pódium2016. december 30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

A Mercedes öröme2016. december 30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Sebastian Vettel2016. december 30. 13:29

„Most komolyan! Nevetséges!” – ha egyszer Vettel dühbe gurul…

biztonsági autó2016. december 30. 12:26

Ilyen volt 2016 legkaotikusabb versenye a biztonsági autóból nézve

Max Verstappen, Red Bull2016. december 30. 11:40

Nem kell hátrányos megkülönböztetéstől tartania a Red Bullnak

Mercedes2016. december 30. 10:32

A Mercedes már meghozta a döntést idősebb Sainz szerint

kép2016. december 30. 09:15

Videó: Így értékelték egy szóval a 2016-os szezont a résztvevők

Esteban Ocon2016. december 29. 19:16

„Ha nincs az a teszt, talán eszükbe sem jutok”

Pascal Wehrlein2016. december 29. 18:38

Kiérdemelték az ellenfelek tiszteletét

Vissza