2014. október 20. 20:48

Remek bemutatkozás: Gyutai Adrián 11. lett Mugellóban

Kihozta a maximumot eddigi pályafutása egyik legnehezebb versenyhétvégéjén Gyutai Adrián. A Tomracing Motorsport Team versenyzője ugyanis a 39 fős mezőnyben a 11. helyen végzett Mugellóban az olasz bajnokság National Trophy 600-as kategória utolsó futamán. A 23 éves paksi motoros most a tanulásra és a pihenésre helyezi a fő hangsúlyt, ám december elejétől kezdve megkezdi a felkészülését a 2015-ös szezonra.

Nagy lehetőség előtt állt Gyutai Adrián, ugyanis a Tomracing Motorsport Team motorosa szponzorainak hála, az elmúlt hétvégén rajthoz áll Mugellóban a 2014-es olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 kategóriájában. Az olasz sorozat a világ egyik legerősebb bajnoksága, így Adrián igen komoly mezőnyben bizonyíthatta tehetségét.

És nem is kellett a magyar szurkolóknak csalódniuk a 23 éves paksi motorosban. Ugyan az időjárás nem fogadta kegyeibe a nagyon erős mezőnyt – a National Trophy 600-ban 39-en álltak rajthoz –, így a csütörtöki tesztnapon és a pénteki szabadedzéseken szinte kizárólag vizes aszfalton tudtak a versenyzők tréningezni, míg a szombati időmérőn már feltehették a száraz pályára való abroncsokat. A Tomracing Motorsport Team motorosa a nehézségek ellenére a 10. rajtkockát tudta megszerezni, ami annak tudatában, hogy még sosem ment a legendás mugellói pályán, elismerésre méltó teljesítmény volt.

„Nagyon jól éreztem magam a hétvégén, hiszen ilyen erős versenysorozatban még nem versenyeztem. A hétvége nagyon nehezen alakult a számunkra, hiszen a tesztnapon, a szabadedzéseken és az időmérőkön összesen két húszperces száraz edzést tudtam menni, ami egy kicsit megnehezítette a pályatanulást. A második időmérőn már sikerült a magamtól elvárt köridőt megfutnom, amivel a tízedik helyet sikerült megszereznem a rajtrácson a harminckilenc fős mezőnyben. Úgy éreztem, ha vasárnap minden jól alakul, akkor még két-három helyet előrébb léphetek a versenyen, hiszen a negyediktől csak egy másodpercre voltam elmaradva” – elevenítette fel Gyutai Adrián.

Nos, a versenyen aztán megint szembesülnie kellett azzal, hogy a pálya bizonyos szakaszain még vizes volt az aszfalt, így a remekül sikerült rajtot követően az első, kicsit óvatosabban megtett első körben visszaesett a mezőnybe. Ám hamar levetkőzte az óvatosságát, és remekül száguldva végül a 11. helyen intették le, ráadásul az utolsó körben egy parádés előzéssel utasította maga mögé az egyik olasz vetélytársát. Adrián ezzel a teljesítménnyel nemcsak a legjobb hondás lett a 39 fős mezőnyben, hanem bebizonyította, képes egy ilyen erősségű sorozatban is remekül helyt állni.

„A rajtom jól sikerült, az ötödik-hatodik helyen voltam az első féktávon, aztán páran megelőztek az első körben. Lassan melegedtem be a versenybe, ám a harmadik körtől kezdve megtaláltam a pálya ritmusát, és sikerült visszaküzdenem magam a tizenegyedik helyre. Rengeteget tanultam ezen a versenyhétvégén, hiszen ilyen kemény és erős mezőnyben még soha nem mentem. De ez a követendő út számomra, hiszen ha szeretnék magasabb szintre jutni, és ott is eredményesen versenyezni, akkor ilyen közegben kell a lehető legtöbbet indulnom. Nagyon szeretném megköszönni az egész csapat munkáját, a szponzoraim kitartását, mert nélkülük sehol sem lennék. Most egy pici pihenés következik a főiskolai tanulmányaim mellett, de december elején elkezdem a felkészülést a következő szezonra” – árulta el Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport Team versenyzőjének menedzsmentje viszont nem pihen, hiszen ha a bíztató szponzori tárgyalások jól végződnek, akkor Adrián jövőre teljes szezont tud menni az Olasz Nemzeti Bajnokság (CIV) National Trophy 600-as kategóriájában.

Forrás: Tomracing Motorsport Team

TOVÁBBI MOTOGP HÍREK

2015. március 26. 13:52

Utolsó állomásához érkezett Gyutai Adrián felkészülése

2015. március 23. 10:14

Új csapat alakult, cél a világbajnokság!

2015. március 19. 11:17

Nemzetközi sorozatokban a legjobb magyar motorosok

2015. március 16. 20:07

Gyutai Adrián újra motoron!

2015. március 05. 20:19

Gyutai Adrián: új motor, új kategória

2015. január 27. 19:14

Gyutai Adrián új motorral vág neki a szezonnak

2015. január 20. 13:42

Gyutai Adrián a Dunlop élversenyzője lesz

2014. november 12. 11:18

Gyutai Adrián az olasz bajnokságban folytatja

2014. november 09. 16:05

Álex Márquez világbajnok, a testvére rekorder

2014. október 26. 10:34

Márquez újra nyert, Rabat a Moto2 világbajnoka

Vissza