2015. március 23. 10:14

Új csapat alakult, cél a világbajnokság!

A magyar gyorsasági motorsport újabb csapattal gazdagodott. Balogh Róbert menedzser vezetésével ugyanis zászlót bontott a Schmidt Racing, amely semmit sem bízott a véletlenre, és egy feltörekvő tehetség, Végh Noé mellé leigazolta a tavalyi esztendő legeredményesebb magyar motorosát, Chrobák Jánost, valamint a korábbi Európa-bajnoki ezüstérmes Juhász Dávidot. A cél egyértelmű: a két hatszázas kategóriában megnyerni az Alpok Adria és az IMRC sorozatot, valamint Chrobák János révén sikeres bemutatkozást remélnek a Supersport világbajnokságon.

Már tavaly nagy tervekkel tért vissza a magyar motorsportba a korábban Németh Balázzsal a Supersport világbajnokságig eljutó Balogh Róbert, ám az igazi visszatérésre az idei szezonban kerülhet sor. Megalakult a Schmidt Racing, amely a gyorsasági motorversenyzés mellett a rallye-ban is rajthoz szeretne állni. Ráadásul utóbbiban a főtámogató tulajdonosa, Sebestyén Roland a Maricsek Rallye Team által biztosított Mitsubishi Lancer EVO IX volánja mögött, Radó István navigálásával végigversenyzi az idei magyar bajnokságot.

De térjünk vissza a gyorsasági motorsporthoz. A csapat három versenyzőt indít, mindhármat a hatszázasok között: Supersportban Chrobák János és Végh Noé, míg Superstock 600-ban az SBK-ból visszatérő Juhász Dávid szeretne minél jobban szerepelni. A Hondával induló versenyzők az Alpok Adria és az IMRC sorozatokban állnak rajthoz, míg a tavaly a Superstock 600-ban mindent megnyerő Chrobák három világbajnoki futamon is bizonyíthat.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „Új év, új kihívások... Csapatunk, amely ez évtől kezdve a Schmidt Racing nevet viseli főszponzorunk, a Schmidtgépnek köszönhetően. Új és "régi-új" emberekkel vágunk neki az idei versenyszezonnak. Juhász Dávid a Superstock 600, Chrobák János a Supersport 600 és Végh Noé szintén a Supersport 600 mezőnyében fog szerepelni, valamennyien egy-egy Honda nyergében. A japán márkával 2008 óta tart ez a "házasság", és a WILKER segítségével ez évben is folytatódik. Versenyzőink az Alpok-Adria és IMRC bajnokság futamain állnak rajthoz, de a tervek szerint Jani három világbajnoki futamon is indulni fog. Ennél többet erről nem szeretnék most mondani.”

Chrobák János motorversenyző (Supersport): „Az elmúlt évben másodszorra is sikerült megnyernem az Alpok Adria Stock 600-as bajnoki címét, az IMRC és Magyar Bajnoki cím mellett. Noha kétségtelenül remek szezont hagytam magam mögött, az idei évben mindenképpen szeretnék továbblépni. Új tervekkel, új kategóriában, új motorral és új csapattal vágok neki a 2015-ös szezonnak. Idén a Supersport kategóriában állok rajthoz egy Honda CB600RR nyergében az Alpok Adria és az IMRC sorozatban, és a tervek szerint három Supersport világbajnoki futamon is ott leszek az indulók között. Nagyon várom már az első tesztet, ahol a hosszú tél után újra motorra pattanhatok. Ígérem, rajtam nem fog múlni idén se! Csak előre!”

Juhász Dávid motorversenyző (Superstock 600): „Életem legkeményebb felkészülésén vagyok túl. Október elejétől Szilágyi István személyi tréner irányítja az edzéseimet. István már rengeteg bajnokot készített fel különböző nemzetközi bajnokságokra, köztük hazánk egyetlen világbajnokának, Talmácsi Gábornak is irányította a felkészülését. Egyensúlyérzékemen, reflexemen, állóképességemen is nagymértékű javulást értünk már el, ráadásul a súlyomból 15 kilót faragtunk le nagyon nagy erőfeszítéssel és szigorú diétával. Az idei szezonban a Superstock 600-ban szeretnék bizonyítani, a lehető legjobb eredményeket elérni. Bízom benne, hogy a sok küzdelem után megvalósul a nagy álmom, és végre közelebb kerülhetek a világbajnoki induláshoz. Természetesen a legnagyobb harc mostantól kezdődik. Úgy érzem, a legnagyobb alázattal, készen állok arra, hogy pályára lépjek!

Végh Noé motorversenyző (Supersport): „A 2015-ös szezonban hatalmas előrelépés lehet a karrieremben, hogy a Schmidt Racing tagjaként végigversenyezhetek egy teljes szezont az Alpok Adria nagyon kemény mezőnyében. Itt minden lehetőség adott a számomra a jó szereplésre, úgy érzem, itt kizárólag a motorozással kell majd foglalkoznom. A hatszázas kategóriával tavaly már megismerkedtem, hiszen a Hungaroringen rendezett Alpok Adria futamon a negyedik rajtkockából indulhattam, és az itt szerzett ötödik és hatodik pozíció mellett az IMRC-ben mindkét versenyen első lettem. Idén már teljes Supersport-szezont teljesítek a fent említett két bajnokságban az édesapám által felkészített Hondával, és az a célom, hogy az év végi összetettben dobogós helyen zárjak mindkét sorozatban.”

Forrás: Schmidt Racing

TOVÁBBI MOTOGP HÍREK

2015. március 26. 13:52

Utolsó állomásához érkezett Gyutai Adrián felkészülése

2015. március 19. 11:17

Nemzetközi sorozatokban a legjobb magyar motorosok

2015. március 16. 20:07

Gyutai Adrián újra motoron!

2015. március 05. 20:19

Gyutai Adrián: új motor, új kategória

2015. január 27. 19:14

Gyutai Adrián új motorral vág neki a szezonnak

2015. január 20. 13:42

Gyutai Adrián a Dunlop élversenyzője lesz

2014. november 12. 11:18

Gyutai Adrián az olasz bajnokságban folytatja

2014. november 09. 16:05

Álex Márquez világbajnok, a testvére rekorder

2014. október 26. 10:34

Márquez újra nyert, Rabat a Moto2 világbajnoka

2014. október 20. 20:48

Remek bemutatkozás: Gyutai Adrián 11. lett Mugellóban

Vissza