2015. március 26. 13:52

Utolsó állomásához érkezett Gyutai Adrián felkészülése

Utolsó állomásához érkezett az olasz bajnokságra való felkészülésében Gyutai Adrián. Az idén az olasz bajnokság National Trophy 600 Supersport kategóriájában induló paksi gyorsasági motoros ezúttal a nemrég újraaszfaltozott misanói pályán vesz részt a kötelező hivatalos teszten, ahol három nap áll majd a rendelkezésére, hogy a Honda alapbeállításait, valamint a helyes gumikeveréket megtalálják. Utóbbiban nagy segítségére lesz a Dunlop, akinek mérnökei végig ott lesznek a 24 éves versenyző mellett, aki a brit abroncsgyártó cégóriás élversenyzője az olasz bajnokságban.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonja előtt áll Gyutai Adrián. A 24 éves paksi gyorsasági motoros idén már teljes szezont teljesít az olasz pontvadászat National Trophy 600 kategóriájában, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön nagy álmához, a világbajnokságon való induláshoz. Adrián egyedüli hondásként új kategóriában, Supersportban áll rajthoz az olasz futamokon.

A paksi motoros nagyon jól érezte magát a múlt hétvégén rendezett X. jubileumi Autó, Motor, Tuning Show-n, ahol Michelisz Norberttel együtt állták a szurkolók rohamát a MOL standján. Adriánt nagyon feldobta az a szeretet, amit a három nap alatt tapasztalt a rendezvény alatt az érdeklődők részéről, így lelkileg tökéletes állapotban várja az előtte álló feladatokat.

A Tomracing Motorsport pilótája felkészülésének utolsó állomásához érkezett el, ugyanis a hétvégén az olasz bajnokság háromnapos, hivatalos tesztjén vesz részt a nemrég újraaszfaltozott misanói pályán. A feladat adott: megtalálni az új motorjának legjobb beállításait, illetve a Dunlop mérnökeivel közösen kiválasztani a helyes gumikeveréket. Adrián még sosem motorozott Misanóban, így igencsak munkás napok elé néz.

„Már nagyon vártam a hivatalos CIV tesztet, hogy végre megismerhessem a misanói pályát is, ahol eddig még sosem motoroztam. Nagyon izgatott vagyok, hiszen rengeteg munka vár rám. Mivel újraaszfaltozták a pályát, így a helyes gumiválasztás létfontosságú lesz, ám ebben a Dunlop szakemberei a segítségemre lesznek. A motorom beállításait még finomítanunk kell, de az már Rijekában érezhető volt, hogy a MOL Racing Fuel 102+ versenybenzinnel jobban teljesít a Honda. Most arra is lesz idő, hogy az üzemanyaggal jobban megismerkedjek, és teljes mértékben kiaknázhassam a benne rejlő lehetőségeket. Ugyanis ebben az évben ezzel az versenybenzinnel indulunk valamennyi futamon, és az eddigi adatok több mint bíztatóak. Ez a három nap remek lehetőség lesz arra, hogy egyrészt megismerkedjek a mezőnnyel, másrészt tökéletesen felkészüljek az április végi, szintén Misanóban rendezendő idénynyitóra” – fogalmazott Gyutai Adrián.

Forrás: Tomracing Team

TOVÁBBI MOTOGP HÍREK

2015. március 23. 10:14

Új csapat alakult, cél a világbajnokság!

2015. március 19. 11:17

Nemzetközi sorozatokban a legjobb magyar motorosok

2015. március 16. 20:07

Gyutai Adrián újra motoron!

2015. március 05. 20:19

Gyutai Adrián: új motor, új kategória

2015. január 27. 19:14

Gyutai Adrián új motorral vág neki a szezonnak

2015. január 20. 13:42

Gyutai Adrián a Dunlop élversenyzője lesz

2014. november 12. 11:18

Gyutai Adrián az olasz bajnokságban folytatja

2014. november 09. 16:05

Álex Márquez világbajnok, a testvére rekorder

2014. október 26. 10:34

Márquez újra nyert, Rabat a Moto2 világbajnoka

2014. október 20. 20:48

Remek bemutatkozás: Gyutai Adrián 11. lett Mugellóban

Vissza