2014. június 22. 16:30

Két 7. hely Michelisz Norbi mérlege Spában

Michelisz Norbert

Két hetedik hellyel zárta Michelisz Norbert a Zengő Motorsport versenyzője a Belgiumban megrendezett FIA Túraautó-világbajnokság utolsó európai versenyhétvégéjét.

1. futam Michelisz Norbert a Zengő Motorsport versenyzője, hatalmas küzdelemben, a hetedik helyen végzett a vasárnapi első futamon. A versenyt a francia Yvan Muller nyerte, rajt-cél győzelmet aratva.

Michelisz a hatodik helyről kezdhette meg a versenyt a portugál, Tiago Monteiro korábbi büntetése miatt. A rajtot nagyon jól kapták el a citroenes pilóták, de az első kanyarban hatalmas tülekedés alakult ki a jobb pozíciók megszerzéséért, ami egészen kitartott az Eau Rouge tetjéig. Itt Monteiro meglökte Micheliszt, aki emiatt pozíciót vesztett és hátrébb csúszott. Innentől kezdve a másik gyári hondás, az olasz Gabriele Tarquini haladt szorosan a nyomában, többször megkísérelve a magyar pilóta megelőzését, sikertelenül.

Az előttük haladó francia Hugo Valente áthajtásos büntetést kapott, így Michelisz feljött a hetedik helyre.

A futam 4-5-6. helyére nyílt volt a verseny, hiszen a Morbidelli-Monteiro-Coronel trió egészen a leintés pillanatáig. Meglepetésre az utolsó pillanatban, a célegyenes ráfordulója után, a holland Tom Coronel megelőzte Monteirot, aki így visszacsúszott a hatodik helyre.

A második és harmadik helyére harcolt a francia Sébastien Loeb és csapattársa az argentin José-María López, aki végül az utolsó kör harmadik szektorában meg tudta előzni a korábbi többszörös rally világbajnokot.

Végeredmény: Muller, López, Loeb, Morbidelli, Coronel, Monteiro, Michelisz, Tarquini

2. futam Ahogy a korábbi tapasztalat is mutatja, a második futam mindig több izgalmat hoz, mint az első, hiszen a hátrébb szorult Citroeneknek át kell rágniuk magukat a teljes mezőnyön, amihez megvan a kellő elszántságuk és lóerejük. Így sem alakult ez másképpen a mostani futamon sem. Michelisz a második sorból, a negyedik helyről kezdhette meg a második futamot. A rajtot nagyon jól kapta el két pilóta: az egyik Coronel volt, aki az élre tört meg előzet Morbidellit és Bennanit is valamint Monteiro, aki feljött a harmadik helyre, Michelisszel a háta mögött. A kanyarban kialakult tülekedésben viszont a magyar pilóta pozíciót vesztett. Bennani valószínűleg technikai gondokkal küzdhetett, mert a mezőny simán elment mellette.

Michelisz, miután megúszta a kakaskodást, tudta tartani magát Tarquinivel szemben, de a francia versenycsapat tagjaival szemben nem volt esélye.

A középmezőnyből érkező citroenesek közül a legügyesebbnek Lopez bizonyult, aki nagy csatában tudta csak megelőzni a hat körön át vezető hollandot, akit ennél sokkal könnyebben bedarált Muller, így a harmadik helyen intették le.

A jól rajtoló portugál végül megálljt parancsolt a harmadik Citroennel versenyző Loebnek, aki így csak az ötödik helyen végzett.

Michelisz Norbert végül a hetedik helyen ért célba, sajnos nem tudta utolérni az olasz Morbidellit.

A WTCC mezőnye ezzel a hétvégével befejezte európai körútját. Legközelebb augusztus első hétvégéjén dübörögnek fel újra az 1,6-os motorok, de immár a tengerentúlon az argentínai Termas de Rio Hondóban.

A világbajnokságot továbbra is az argentin López (255 pont) vezeti, megelőzve a két csapattársát a Mullert (216 pont) és Loeböt (190 pont). Michelisz Norbert (74 pont) a kilencedik helyről várja a folytatást.

TOVÁBBI WTCC HÍREK

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon2016. március 19. 03:37

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2016. január 13. 12:48

Hivatalos! Michelisz Norbi a gyári Honda versenyzője!

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán a 2015-ös privát világbajnoki cím megnyerése után2015. november 27. 23:50

Michelisz Norbi megnyerte a privát bajnoki címet!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. szeptember 13. 11:42

Michelisz dobogó és kiesés Japánban

Michelisz Norbert2015. szeptember 12. 13:08

Erőből első!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. július 12. 22:15

Norbi dobogón és akcióban

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 24. 09:55

Michelisz Franciaországban száguld tovább!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 22. 09:46

Michelisz: Defekt és nyolcadik hely

Michelisz Norbert2015. június 21. 10:55

Michelisz Norbert: Csalódott, csalódottak vagyunk

Michelisz Norbert2015. június 06. 20:53

Csak a fordított miatt jó helyzetben Michelisz - VIDEÓval

Vissza