2015. június 22. 09:46

Michelisz: Defekt és nyolcadik hely

Michelisz Norbert, Slovakiaring

Michelisz Norbert, a MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott, Zengő Motorsport versenyzője a FIA WTCC Szlovákiában megrendezett versenyhétvégéjén, az első futamon defekt miatt kiesett, a másodikon viszont a nyolcadik helyen ért célba.

Első futam:

Rajt: A pole pozícióból a Citroennel versenyző francia Yvan Muller, mellőle márkatársa az argentin López rajtolhatott. Mind a ketten simán eljöttek, ellenben kínai csapattársuk beragadt, szerencsére nem történt baleset. Michelisz a 13. helyről indult és sikerült négy helyet javítania, de a Citroennel versenyző marokkói Bennani a kanyarban visszavette a korábban megszerzett pozíciót.

1 kör: Muller, López, Loeb hármas meglépett a mezőnytől. Michelisz és a portugál Tiago Monteiro külön csatát vívnak.

4. kör: Az élen a helyzet változatlan, de Ma megelőzte a holland Tom Coronelt

5. kör: a hazaiak kedvence, a szlovák Homola úgy tűnt feladta a versenyt technikai okok miatt, mert a pályáról bejött a boxba. Csapata nekilátott megjavítani az autót. A kínai autója lelassult és megint Coronel mögé került vissza.

6. kör: változatlan volt a helyzet az élen, úgy tűnik, a Citroeneket nem tudják utolérni, az angol Rob Huff kényelmesen autózott a negyedik helyen. Michelisz a 10. helyen autózott, akit Monteiro folyamatosan nyomás alatt tartott. A holland Jaap Van Lagen (Lada Vesta) feladni kényszerült a futamot, viszont Homola autóját megjavították, és így folytatni tudta a versenyt.

8. kör: Michelisz Norbert Honda Civicje defektet kapott – bal első gumi – , az autója irányíthatatlanná vált és a sóderágyba szorult. Bár a pályabírók jelezték neki, hogy vissza tud menni a pit lane-re, de a magyar versenyző és csapata amellett döntött, hogy trélerrel hozzák vissza. Bennani és a kínai Ma Csing Hua is feladta a versenyt.

Végeredmény: Muller, López, Loeb, Huf, Valente, Tarquini, Chilton, Monteiro, aki 9 helyet javított a rajtpozíciójához képest.

Második futam:

A Lada Vestával versenyző Jaap van Lagen szerezte meg szombaton a pole pozíciót, mellőle az olasz Gabreille Tarquini indulhatott. Michelisz Norbert, az első futamhoz hasonlóan a 13. helyről vágott neki a futamnak.

Rajt: Az olasz jól kapta el a rajtot és elsőként fordult, megelőzve a hollandot. A francia márka hármas különítménye – Loeb, López, Muller - nagyon jól rajtoltak el. A kínai Ma Csing Hua ismét a rajtrácson ragadt, szerencsére most sem történt baleset, az újonc argentin Girolami éppen időben kapta el a kormányt és csupán kicsúszott a fűre, viszont a felügyelők vizsgálatot indítottak.

1 kör: Tarquini, Loeb – aki a nyolcadik helyről indult - Lopez, Valente, Muller, van Lagen, Chilton, Huff, Bennnai és Catsburg a sorrend az első kör végén.

3. kör: Tarquini és Loeb harcoltak az első helyért, ahol a Honda Civicet vezető olasz maradt alul. Michelisz Norbert a 11. helyen autózott Bennani mögött.

4. kör: Tarquinit López is megelőzte, aki így visszaesett a harmadik helyre, de ezt a pozícióját sem tudta sokáig megtartani, mert jött Muller, aki kihasználta a Mester apró figyelmetlenségét és le is hagyta.

6. kör: Ma Csing Huát megbüntették a második rossz rajtja után.

8 kör: Az élen a helyzet változatlan volt: Loeb, López, Muller az élen. Viszont Tiago Monteiro megforgatta Micheliszt – érintette a jobb hátsó kerekét - de Norbi meg tudta tartani a pozícióját.

9. kör: Az angol Tom Chilton kiesett, így Micheliszé lett a nyolcadik hely, amit a futam leintéséig meg is tudott tartani.

Leintés sorrendje: Loeb, López, Muller, Tarquini, Valente, van Lagen, Bennani és Michelisz

Jövő hétvégén Franciaországban rendezik meg a FIA WTCC következő két fordulóját.

TOVÁBBI WTCC HÍREK

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon2016. március 19. 03:37

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2016. január 13. 12:48

Hivatalos! Michelisz Norbi a gyári Honda versenyzője!

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán a 2015-ös privát világbajnoki cím megnyerése után2015. november 27. 23:50

Michelisz Norbi megnyerte a privát bajnoki címet!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. szeptember 13. 11:42

Michelisz dobogó és kiesés Japánban

Michelisz Norbert2015. szeptember 12. 13:08

Erőből első!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. július 12. 22:15

Norbi dobogón és akcióban

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 24. 09:55

Michelisz Franciaországban száguld tovább!

Michelisz Norbert2015. június 21. 10:55

Michelisz Norbert: Csalódott, csalódottak vagyunk

Michelisz Norbert2015. június 06. 20:53

Csak a fordított miatt jó helyzetben Michelisz - VIDEÓval

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2015. május 16. 14:46

Micheliszt előbb meg-, majd kiütötték - de közben autózott egy nagyot!

Vissza