2014. október 26. 12:00

Michelisz dobogón Szuzukában!

Michelisz Norbert

Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a harmadik sorból indult mind a két futamon a Japánban megrendezett FIA Túraautó-világbajnokságon. Az első versenyen a negyedik helyen végzett, a másodikon pedig a harmadik lett, így felállhatott a dobogóra.

Első futam:

Rajt: Lopez jól kapta el a rajtot, Muller jött vele viszont a francia márkatársa beragadt. Michelisz a hatodik helyről indult és az első kanyarban is ezen a pozíción fordult. Az olasz Gabriele Tarquini ismét jól rajtolt, a 10. helyről feljött a 7-re Michelisz mögé.

A következő körökben az olasz folyamatosan megközelítette Norbit, de megelőzni nem tudta, valószínűleg a biztonságra törekedett, hiszen a második futami pole pozícióját nem akarta veszélyeztetni.

A hetedik körben a korábbi világbajnok Yvan Muller autója lelassult, később kiderült, hogy lassú defekt miatt volt kénytelen feladni a versenyt.

Az utolsó előtti körben Chilton kihasználta Hugo Valente hibáját és balról megelőzte őt, így feljött a harmadik helyre. A francia annyira megzavarodott, hogy visszaesett az ötödik helyre, közben Micheliszt is kilökte a pályáról. Szerencsére Norbi meg tudta fogni az autót és visszajött a korábbi pozíciójába.

A leintés sorrendje: López, Chilton. Loeb, Michelisz, Valente

Az argentin José-Mária López pedig világbajnokként hagyhatja el Japánt, mert a pontversenyben a második helyen lévő Yvan Muller feladni kényszerült az első versenyt, így Pechito behozhatatlan előnyre tett szert.

Második futam:

Michelisz az ötödik helyről rajtolhatott és a reflexei most sem hagyták cserben. Az első kanyart már a harmadik helyen vette be Tarquini és Borkovic mögött.

Ötödik körben a harmadik helyen álló Michelisz lerázta magáról a nyomában lihegő holland Tom Coronelt. Valente, aki az ötödik volt, lecsúszott az ideális ívről és Muller becsúszott mellé, mert elfékezte magát és belement a franciába, aki emiatt feladni kényszerült a versenyt.

A hatodik körben így már nem volt meg Coronel hátvédje, így a francia különítmény támadásba lendült, miközben vizsgálni kezdték a korábbi balesetet. (A leintés pillanatáig nem érkezett meg a vizsgálat eredménye.)

Két körrel a vége előtt, még a holland Chevyjével sikeresen tartotta föl a Citroeneket, akik egymással is folyamatosan versengtek és Michelisz Norbertnek is sikerült egy kis előnyre szert tennie.

Az olasz Gabriele Tarquini rajt-cél győzelmet aratott és megszerezte a Hondának a futamgyőzelmet, a hazai pályán. A szerb Dusan Borkovic életében először állhatott a dobogóra és rögtön a második helyre hozta be a Chevyjét. Külön öröm, hogy Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a harmadik helyen végzett. Összetettben, ezzel az eredménnyel, Michelisz megőrizte az ötödik helyét, sőt csökkent a hátránya a negyedik helyen álló portugál Tiago Monteirohoz képest, öt pontra.

Az utolsó fordulót Makaóban rendezik meg november 16-án.

Forrás: Zengő Motorsport

TOVÁBBI WTCC HÍREK

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon2016. március 19. 03:37

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2016. január 13. 12:48

Hivatalos! Michelisz Norbi a gyári Honda versenyzője!

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán a 2015-ös privát világbajnoki cím megnyerése után2015. november 27. 23:50

Michelisz Norbi megnyerte a privát bajnoki címet!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. szeptember 13. 11:42

Michelisz dobogó és kiesés Japánban

Michelisz Norbert2015. szeptember 12. 13:08

Erőből első!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. július 12. 22:15

Norbi dobogón és akcióban

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 24. 09:55

Michelisz Franciaországban száguld tovább!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 22. 09:46

Michelisz: Defekt és nyolcadik hely

Michelisz Norbert2015. június 21. 10:55

Michelisz Norbert: Csalódott, csalódottak vagyunk

Michelisz Norbert2015. június 06. 20:53

Csak a fordított miatt jó helyzetben Michelisz - VIDEÓval

Vissza