2014. november 16. 11:21

Michelisz Norbert negyedik: egy álom vált valóra!

Michelisz Norbert

Egy álom vált valóra Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport életében, hiszen a magyar pilóta összetettben a negyedik helyet szerezte meg itt Makaóban és ezzel ő lett a legjobb hondás versenyző megelőzve a két gyári pilótát.

1. futam

Michelisz Norbert a negyedik helyről, a második sorból, kezdhette meg a versenyt, de már a felvezető körben jelezte, hogy problémája van a kuplunggal, ami kissé megijesztette a csapatot. Végül azt az üzenetet kapta, hogy próbálja meg visszahűteni, valószínűleg csak túlmelegedett mikor megpróbált beállni a rajtrácsra.

A lámpák kihunyása után Michelisz szenzációs rajtot vett, és az első kanyar után már a második helyen fordult az argentin López után. Mögötte a francia Loeb, majd a két gyári hondás Tarquini és a portugál Monteiro, végül a francia Muller, aki igencsak rosszul rajtolt.

Ez a felállás megmaradt az ötödik körig, mikor Loeb megpróbálta megelőzni a magyar versenyzőt, ám akkorát hibázott, hogy elment mellette a két hondás és francia csapattársa is.

A mezőny végén a SEAT-tal versenyző Kwong a falnak csapódott a hajtűkanyarnál, de a futamot nem kellett megszakítani, villámgyorsan kiemelték az autót. Később Valente technikai okok miatt bejött a boxutcába, Bennani pedig a célegyenesbe állította le a versenyautóját – volt annyi lélekjelenléte hogy középről a falhoz kormányozza az autót.

Micheliszt végül a második helyen intették le López mögött és Tarquini előtt. Ezzel 18 pontot szerzett, amivel összetettben tovább növelte előnyét Monteiro előtt és egy lépéssel közelebb került az összetett negyedik helyhez.

2. futam

Michelisz a negyedik sorból, a hetedik helyről vágott neki a második futamnak. Tarquini, aki előle indult volna, nem tudott rajthoz állni, mivel már éjszaka is a kórházban kezelték, infúziót kapott és az első futam olyan sokat kivett belőle, hogy nem tudott beülni a kocsiba és az orvosi központba szállították.

A legjobban Monteiro kapta el a rajtot a második sorból és rögtön elsőnek fordult maga mögé utasítva az angol, ladás Huffot, a citroenes Mullert és a Chevrolet-val versenyző Chiltont és Valentet.

Michelisznek sikerült feljönnie az ötödik helyre, majd Valente hibája miatt a negyedik helyen versenyzett tovább.

Sem Kozlovszkij, sem Morbidelli sem Ma Csing Hua nem tudta befelezni a versenyt – az előbbiek technikai okok miatt, a kínai pedig beleállt a falba. Emiatt be kellett küldeni a biztonsági autót, mert olyan rossz helyen állt meg, hogy nem tudták kiemelni. Ennek következtében az autók feltorlódtak az élen haladó Monteiro mögött.

Az indítás után az ötödik helyen lévő Valente erőből megelőzte Micheliszt, aki így az ötödik helyre szorult vissza így egyre távolabb került az összetett negyedik helyről.

Viszont, az élen haladó Monteirot megelőzte előbb Huff, majd Muller és Valente és végül Michelisznek is sikerült elé kerülnie. Utólag kiderült, hogy a hondájában nem működött a kormányszervó így az utolsó helyen fejezte be a versenyt.

Az előzetes eredmények szerint Michelisz így a negyedik helyen ért célba és összetettben is a világbajnoki negyedik helyet szerezte meg a három gyári citroenes versenyző mögött.

Forrás: Zengő Motorsport

TOVÁBBI WTCC HÍREK

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon2016. március 19. 03:37

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2016. január 13. 12:48

Hivatalos! Michelisz Norbi a gyári Honda versenyzője!

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán a 2015-ös privát világbajnoki cím megnyerése után2015. november 27. 23:50

Michelisz Norbi megnyerte a privát bajnoki címet!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. szeptember 13. 11:42

Michelisz dobogó és kiesés Japánban

Michelisz Norbert2015. szeptember 12. 13:08

Erőből első!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. július 12. 22:15

Norbi dobogón és akcióban

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 24. 09:55

Michelisz Franciaországban száguld tovább!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 22. 09:46

Michelisz: Defekt és nyolcadik hely

Michelisz Norbert2015. június 21. 10:55

Michelisz Norbert: Csalódott, csalódottak vagyunk

Michelisz Norbert2015. június 06. 20:53

Csak a fordított miatt jó helyzetben Michelisz - VIDEÓval

Vissza