2015. május 03. 16:22

Michelisz Norbi fölényes győzelmet aratott a Hungaroringen!

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring

Negyedik futamgyőzelmét aratta a WTCC-ben Michelisz Norbi a hungaroringi második futamon, ahol a pole-ból indult, és néhány kör után már megnyugtató előnnyel bírt a mögötte haladó Tom Coronellel szemben.

Norbi, a WTCC hivatalos honlapjának írása szerint 35000 rajongója előtt aztán tovább növelte előnyét, és igazán domináns győzelmet aratott.

A dobogóra Coronel mögé Tom Chilton állhatott fel.

Juni György írása a Zengomotorsport.hu-ról "Volt olyan periódus, amikor több, mint kilenc másodperc volt az előnye. Végül több, mint héttel nyert. Féltettem Chiltontól, valahogy erősebbnek tűnt ezen a hétvégén az angol chevis. Ő indult mellőle.

A pole pozíciót csak elrontani tudod, ha nincs technikai gondod. Jól jött el Norbi, bár érzetre Chilton mintha jobban indult volna. Aztán jött Coronel és simán beugrott Chilton elé. Életünk egyik legfontosabb fedezékét nyújtva ezzel. Kellett még Monteiro, ő is tartotta a hátát, de, valahogy most nem volt akkora a nyomás. Norbi nyugodtan, rezzenéstelenül növelte az előnyét, tényleg csak azon izgultunk, hogy ne legyen műszaki galiba.

Nem lett. Az összes körét taps és dudaviharban teljesítette, tízezrek ordítottak a sikerért, Norbi pedig csak tolta, tolta a távot, nagyon magabiztosan.

A legszebb kép az volt, amikor... amikor a legnagyobb ünnep kellős közepén Loeb sétált el a Zengő Motorsport boxa előtt, teljesen egyedül, minden felhajtás nélkül. Pont akkor robbantott a közönség a lelátón. Az óriási üdvrivalgásra még megfordult a legenda, elnézett a hangorkán irányába, de csak azt konstatálhatta, hogy ez most nem neki szól.

Norbi és a csapat egy nagyon fontos pillanatban húzta be az első helyet, TI pedig a legjobb pillanatban jöttetek ki a ringre. Pontosan tudom, sokan a jegyárak miatt nem tudtak eljönni, de azt hiszem, ez az eredmény a tévé előtt is "átjött". Gondoltunk rátok is és mindenkire, aki az első magyar futamon is itt volt. Mert minden ott kezdődött.

Norbi a következő négy órát az újságírók, szponzorok, rajongók táborában tölti, de ez már tényleg édes teher.

Köszönjük, hogy jöttetek, köszönjük, hogy ekkora showt csináltatok, az operatőrök azt sem tudták, hova kapják a kameráikat, fantasztikus, félelmetes és utolérhetetlen publikum vagytok. Minden fáradságot, hajtást megér, hogy titeket boldognak lássunk.

A TI örömötök, a mi örömünk. A videóban pedig minden benne van, amire ma emlékezni kell, és amire ti is, mi is büszkék lehetünk!"

TOVÁBBI WTCC HÍREK

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon2016. március 19. 03:37

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2016. január 13. 12:48

Hivatalos! Michelisz Norbi a gyári Honda versenyzője!

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán a 2015-ös privát világbajnoki cím megnyerése után2015. november 27. 23:50

Michelisz Norbi megnyerte a privát bajnoki címet!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. szeptember 13. 11:42

Michelisz dobogó és kiesés Japánban

Michelisz Norbert2015. szeptember 12. 13:08

Erőből első!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. július 12. 22:15

Norbi dobogón és akcióban

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 24. 09:55

Michelisz Franciaországban száguld tovább!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 22. 09:46

Michelisz: Defekt és nyolcadik hely

Michelisz Norbert2015. június 21. 10:55

Michelisz Norbert: Csalódott, csalódottak vagyunk

Michelisz Norbert2015. június 06. 20:53

Csak a fordított miatt jó helyzetben Michelisz - VIDEÓval

Vissza