2014. augusztus 03. 21:02

Michelisz Norbi nagy rajt után Citroëneket vert

Bár a pénteki tesztnapot kihagyni kényszerült, Michelisz Norbi egy hihetetlen start után a negyedik helyről a másodikra ugrott fel a WTCC argentin 1. futamán, és a teszthiány ellenére ott is ért célba a Zengő Motorsport versenyzője.

Norbi megcsinálta a lehetetlen küldetést, mialatt José Maria Lopez megnyerte hazai futamát. Az argentin aztán duplázott a második futamon, melyen a 10. helyről indulhatott.

Norbi lehetetlen küldetése ezúttal Robert Huffra maradt, aki a gyengécske Ladával a pole-ból rajtolhatott, de senki nem adott neki többet 1 kanyarnál az élen.

Ehhez képest körökön keresztül tartotta magát, mígnem megérkezett a helyi hős a világverő Citroënben. Huff természetesen nem tudott mit kezdeni a fényévekkel erősebb francia gyártóval szemben, ám miután a hondások az utolsó körig tartották Yvan Müllert, a brit versenyző befutott a gyakorlatilag elérhetetlennek titulált dobogós (2.) helyen. A Zengő Motorsport versenyzője a 2. futamon a hetedik helyen zárt. --- Első futam:

Több, mint 15 perces késéssel vette kezdetét az első futam az argentínai Termas de Rio Hondó versenypályán. Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a második sorból kezdhette meg az első futamot, hiszen a tegnapi időmérőn a negyedik lett.

Rajt: az argentin José-María Lopez az élről indulva rajt-cél győzelmet aratott, de a legjobban Michelisz startolt. Hihetetlen reflexeinek köszönhetően jobb hátulról megelőzte a kissé beragadt a korábbi világbajnokot, a francia Yvan Mullert, így a második helyen fordult. A szintén nagyon jól rajtoló, portugál Tiago Monteiro kihasználta korábbi csapattársa lassúságát és az ötödik helyről följött a haramdikra ezzel feltartotta nem csak Mullert, hanem annak honfitársát Sébastian Loeböt is.

Futam: Sajnos a portugál nem tudta tartani a pozícióját, mert a két hátra maradt Citroen erőből megelőzte a portugált és így támadásba lendültek, hogy utolérjék Micheliszt, aki tudta tartani az élen haladóval a tempót.

A mezőny középső részén szintén hatalmas csaták alakultak ki a jobb pozíciókért. A 35 kg-mal könnyebb Ladával versenyző Rob Huff a 10. helyről indulva a 7. helyen ért célba és pontszerző helyre jött föl csapattársa a szintén angol Thompson is. A francia Hugo Valente és a szerb Dusán Borkovic nem tudta befejezni a versenyt.

Leintés: az argentin Lopezt intették le elsőként, majd Michelisz Norbertet, akit bár megközelített, de nem ért utol a francia Muller.

Michelisz Norbert ezzel az eredménnyel már a hetedik a pontversenyben.

Második futam:

Meglepetésként a pole pozíciót az angol Rob Huff szerezte meg, a fordított rajtrácsnak köszönhetően, és emiatt indult Michelisz a hetedik helyről. A három gyári Citroen így a magyar fiú mögé szorult be.

Rajt: Huff és a marokkói Bennani nagyon jól kapta el a rajtot, Valente hibázott és az olasz Tarquini fordult harmadiknak. Micheliszt satuba fogták a citroenesek, Morbidelli pedig megmeglökte Thopmsont – ezért később box utca áthajtás büntetést kapott

Futam: Bennani, amíg tudta tartotta a két gyári Hondát, de a francia versenycsapat pilótái fokozatosan rágták át magukat a mezőnyön. Mullernek sikerül megelőznie a hibázó Valentét, amit Michelisz is kihasznált, majd a fokozatosan romló teljesítményt mutató Bennanit mindenki megelőzte.

Az előre törő Mullert a legjobban az angol Tom Chiltonnak sikerül feltartania, élmény volt látni, ahogy útját állja a franciának. Sajnos, az angolnak később nem sikerül befejeznie a versenyt. Huff a 9. körben szabad utat adott Lópeznek, aki így kettős győzelmet arathatott hazájában, de a Ladával versenyző angol most először álhatott idén dobogóra és olyan nagy előnyre tett szert, hogy Muller nem tudta utol érni őt az utolsó két körben, így harmadikként ért célba.

Micheliszt hetedikként intették le.

Újabb hosszú szünet következik, hiszen a legközelebbi verseny Pekingben kerül megrendezésre október első hétvégéjén.

TOVÁBBI WTCC HÍREK

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon2016. március 19. 03:37

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2016. január 13. 12:48

Hivatalos! Michelisz Norbi a gyári Honda versenyzője!

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán a 2015-ös privát világbajnoki cím megnyerése után2015. november 27. 23:50

Michelisz Norbi megnyerte a privát bajnoki címet!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. szeptember 13. 11:42

Michelisz dobogó és kiesés Japánban

Michelisz Norbert2015. szeptember 12. 13:08

Erőből első!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. július 12. 22:15

Norbi dobogón és akcióban

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 24. 09:55

Michelisz Franciaországban száguld tovább!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 22. 09:46

Michelisz: Defekt és nyolcadik hely

Michelisz Norbert2015. június 21. 10:55

Michelisz Norbert: Csalódott, csalódottak vagyunk

Michelisz Norbert2015. június 06. 20:53

Csak a fordított miatt jó helyzetben Michelisz - VIDEÓval

Vissza