2015. május 16. 14:46

Micheliszt előbb meg-, majd kiütötték - de közben autózott egy nagyot!

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring

A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert a nürburgringi első futamon bár koccant, és sérült is, de autózott egy nagyot. Egészen a második futam rajtjáig... A Zengő Motorsport beszámolója: 1. futam

Norbi negyedik lett az első futamon, de egy dobogó is lehetett volna. Ez a Valente gyerek nálam ma megnyerte a Bennani-díjat. Nem tudom melyikük a furább, hogy teljesen sportszerű legyek. Neki köszönhetjük, hogy végig kellett idegeskedni az első futamot, ugyanis a rajtnál konkrétan elaludt. Majd, amikor Norbi előzni próbálta, simán felnyomta a falra, az autónk megsérült.

Ezzel a tudattal nekimenni az első kanyarnak úgy, hogy még 75 km van hátra, hát, nem kívánom senkinek. Norbi csak annyit mondott, hogy sérült az autó, de azt nem tudtuk, hogy mennyire. A szektoridőkben nem látszódott, hogy gáz van, más kérdés, hogy ilyenkor a versenyzőnek kell kimozognia a problémát. Ha elhúz az autó neked kell korrigálni, és még figyelni a nyomást is, nehogy defekt legyen, mint csütörtökön.

Esetünkben a kormányközép ment el, illetve, nyilván a beállítások is, de ahhoz képest, nagyon süti volt a Honda Civic. Azért Valente sem adta alább, addig kakaskodott kissé lemaradva a középmezőnyben, amíg csak bevágta magát a sóderba, oszt, ott is maradt. Esküszöm, neki sokkal jobban állna, ha csak nézné ezeket a futamokat. Nézheti a sóderból is csak, nehogy elüsse magát a következő körben.

Át nem jött, annyit nem mondott, hogy bocs. Fiatal, forrófejű, de legalább nem annyira ügyes. Ez így egyben, igazi atombomba a profik között.

A végére azért fogyott a Civic lendülete, Tarquini egyre közelebb került Norbihoz, lelki szemeink előtt, már alakult a párharc, amikor Monteiro defektet kapott. Coronel is. Mondtuk az infót Norbinak, azt válaszolta, ahol lehet, próbálja kímélni a gumit, de ő is azt érezte mindjárt vége.

Ezalatt a képernyők előtt az láthattátok, hogy helikopterek cikáztak, majd pár perc osztott kép, belsők össze-vissza, hát, igen, értem, egy 25 km-s pályát leközvetíteni nem egyszerű. De, ezt nem is mondtuk soha. Valamiért mégis idejött a mezőny. Megkönnyebbültünk a végére, Norbi megint nagyot alkotott. Csodálatos idegrendszerrel, hiba nélkül tartotta a pozícióját. Ez szép volt megint, ezen a pályán, ha nagyot alkotsz, arról sokan tudnak. Erről most sokan tudnak, az tuti. Büszkék is lehetünk.

Az Zöld-pokol maga a mennyország egyébként. Itt akkora a főépület mint a nálunk a Duna Pláza és tényleg zarándokok jönnek ide kempingezni, motorozni, Type-R-ezni, 25 euróért. Szép ez az egész, de amíg az interneten három óra alatt lehet feltölteni valamit, addig nincs miről beszélgetni. Azt mondják, tudják, ebben az országban, ez az egyetlen hely, ahol nincs net. Árnyékolás, átemelők, én nem tudom mi minden magyarázatot hallottam, a megmagyarázhatatlanra. Tényleg agyrém. Nem hiszed el az egészet, Európa vezető országában nincs net. És tudják. És ez van. Nem is csipázom a búrájukat.

2. futam

Csudi Michelisz rajt után, egy kanyarig tartott a második futamunk. Norbi vagy kettőt előzött és a számára kedvezőbb belső ívre fordult rá a második kanyarra, de hátulról olyat kapott, hogy a jobb hátsó kerék kitért a hitéből, meg a kasztniból is. Nem tudok itt bosszankodni, ez már inkább klasszik versenybaleset volt. Ettől még fáj persze.

Amikor Michelisznek a boxból kell néznie a futamot, az soha sem lehet jó jel. Pedig most ez volt. A szétütött futóművel még bejött Norbi, a fiúk nekifeszültek, de hamar látszódott, ebből már nem lesz ma Nagyszínpad! Reccsent a rádió, vége! Norbi jól viselte, mint mindent, de komolyan. Tűrte a csapást. Tényleg előfordul.

Norbi nagyon élvezte a hétvégét, és azt kell, hogy mondjam, hogy rengeteg maradt a pályában, és Norbiban is, könnyen lehet, hogy itt még fogunk nagyot domborítani a jövőben. Tudom, hogy a tévék előtt ez nem annyira buli, ettől mi is féltünk kissé. De, most őszintén, ha Michelisz csinálja a rákkendrollt, akkor mindegy hány kamera van. Egy is elég.

TOVÁBBI WTCC HÍREK

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon2016. március 19. 03:37

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2016. január 13. 12:48

Hivatalos! Michelisz Norbi a gyári Honda versenyzője!

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán a 2015-ös privát világbajnoki cím megnyerése után2015. november 27. 23:50

Michelisz Norbi megnyerte a privát bajnoki címet!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. szeptember 13. 11:42

Michelisz dobogó és kiesés Japánban

Michelisz Norbert2015. szeptember 12. 13:08

Erőből első!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. július 12. 22:15

Norbi dobogón és akcióban

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 24. 09:55

Michelisz Franciaországban száguld tovább!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 22. 09:46

Michelisz: Defekt és nyolcadik hely

Michelisz Norbert2015. június 21. 10:55

Michelisz Norbert: Csalódott, csalódottak vagyunk

Michelisz Norbert2015. június 06. 20:53

Csak a fordított miatt jó helyzetben Michelisz - VIDEÓval

Vissza