2015. július 12. 22:15

Norbi dobogón és akcióban

Michelisz Norbert, Slovakiaring

Forrás: Zengő Motorsport/Juni György

Az első - először dobogón az elsőbn

Végre nem csak a fordított rajtrácson tudunk bizonyítani, Norbi behúzta, amit be kellett húznia! Szépen fegyelmezetten, iszonyú melegben, de megcsinálta. Milyen volt a verseny? Hát, izé, verseny az nem volt, de szakmailag ez az eddigi legnagyobb lépés, ha volt izgalom, ha nem.

Norbi pontosan tudta, hogy a rajtnál dől el minden. Valente ugyan tegnap a gyors körön nagyot ment, megelőzte Micheliszt, de a rajtban még sokszor bizonytalan. Most is az volt, Norbi meg erre várt és az első kanyarban már harmadikként fordult. Mögötte Tarquini és Monteiro nyomult, de így a hazai pályán egy merő kullogás lett a portugál versenye.

Norbi remekül autózta Loeb idejét, sőt, több szektorban is gyorsabb volt, igaz csak tizedekkel, abból meg ugye nem lehet előzni, maximum szorongatni, de Loeb szenvedve kiautózott magának egy másfél másodperces előnyt, amit itt a korlátok között végképp nem lehet átugrani.

Nézzük részletesen a futamot. Valente beragadását természetesen többen kihasználták, a francia ifjú a középmezőnybe csúszott vissza, majd néhány kocc után ki is jött, volt műszaki problémája gazdagon. Aztán az is nagyon érdekes volt, amikor a negyedik Honda, az argentín Girolamival megjelent a boxutcában és leparkolt, majd később vissza is ment. Hogy ez miért érdekes? Hát, semmiért! Naná! Annyi van, hogy ezeken kívül nem történt semmi a futamon. Tuti újabb rajongók csatlakoztak a Michelisz mániához, és tuti, hogy egyet sem szerzett maga az autósport. Ezek a városi futamok a vonatozásról, meg a Safety carról szólnak, ha van esemény.

Szerencsére nem volt, így nem is történt semmi más. Ettől még büszkék vagyunk, neveztünk, elfogadtuk és harmadikak lettünk, nem tiltották ezt meg senkinek. Norbi lett a legjobb hondás, erőből, nem fordított rajtrácson, csak úgy szépen szőrén. Sikerült Citroeneket fogni az időmérőn, mi kell még? Nem mondom, hogy az esti 18.15-ös futamon óriási buli lesz, de talán a fordított rajtrács valamit segít. Eddig amúgy csoda ez a vasárnap!

A második - Akció, pirossal zárva

Itt az autóverseny, tessék! Ordas karambollal indult a második futam, igazi portugál dráma alakult ki a rajt után. Tiago Monteiro megpróbált két Ladát megenni a rajtnál, ám ez az utcai pálya nem ennyire széles, beszorult közéjük, majd a falnak vágódott és végleg szertefoszlott a portugál álom, erre a hétvégére biztosan. Norbi szerencsésen elkerülte a balhét és zavartalanul felvette az ötödik pozíciót, ám azonnal Safety car lett a dologból, egy pillanatig nem volt kérdés. Vagy hat kör kellett mire kitermelték Monteiro Civicjét, és mehetett tovább a derby. Marrakesh kísértete járta be a környéket.

Ott lehet még ekkorát gurítani. Tessék, itt a műsor. Ok, de ez sem konkrét autóverseny, inkább egy jobban sikerült Cobra11 az RTL-en. Utána viszont egészen tisztességes izgalmak alakultak. Tarquini a negyedik helyről a dobogóért rohamozta Catsburg Ladáját, mögötte Norbi sasolta a lepattanót, hátha! Na jó, csak éppen mögötte meg Loeb és Lopez nyomult.

Olyannyira, hogy Tarquini követésével le kellett állni, védekezni kellett az űrhajók ellen. Öt körrel a vége előtt Norbi jobbról, Loeb balról próbálta előzni a hibázó ladás Catsburgöt, ám ebből csak Michelisz jött ki "jól", Loeb a gumifalban végezte, Norbi megúszta egy ladás pofonnal!

Lopezt örököltük meg így a nyakunkba, lett is para rögtön, de jó lenne kibírni előtte azt a pár kört. Pár kört? Hát, kettőt is alig, megint Catsburg vállalt nagy műsort, lepattan a betonfalról és megállt a pálya közepén. Na, ebben a pillanatban piros zászló, és nagyon leintették a futamot. De nagyon, nagyon leintették. Úgy 39 fok volt, mindegy, hogy árnyékban voltál vagy napon, fölfelé folyt rajtunk az izzadság.

A rajtrácson a versenyzők boldogan ölelgették a lombfúvókat, és persze mindent, ami kicsit enyhítheti a brutális hőséget. Erre jön ugye a tűzálló cucc, aztán overál és jöhet a 230 a korlátok közt. Uhhh. Most sajnos nem tudunk videót készíteni, miután a szervezők akkor változtattak a programon, amikor minden repülőjegyünk le volt foglalva, leintés vágta a reptér. Csak négy órára van innen, sima ügy!

TOVÁBBI WTCC HÍREK

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon2016. március 19. 03:37

Michelisz Norbert a Flúgos Futamon

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2016. január 13. 12:48

Hivatalos! Michelisz Norbi a gyári Honda versenyzője!

Michelisz Norbi és Zengő Zoltán a 2015-ös privát világbajnoki cím megnyerése után2015. november 27. 23:50

Michelisz Norbi megnyerte a privát bajnoki címet!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. szeptember 13. 11:42

Michelisz dobogó és kiesés Japánban

Michelisz Norbert2015. szeptember 12. 13:08

Erőből első!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 24. 09:55

Michelisz Franciaországban száguld tovább!

Michelisz Norbert, Slovakiaring2015. június 22. 09:46

Michelisz: Defekt és nyolcadik hely

Michelisz Norbert2015. június 21. 10:55

Michelisz Norbert: Csalódott, csalódottak vagyunk

Michelisz Norbert2015. június 06. 20:53

Csak a fordított miatt jó helyzetben Michelisz - VIDEÓval

Michelisz Norbert - 2015 Hungaroring2015. május 16. 14:46

Micheliszt előbb meg-, majd kiütötték - de közben autózott egy nagyot!

Vissza